Kako se zaposliti u Srbiji

Kako se zaposliti u Srbiji
Kako se zaposliti u zemlji Srbiji, na brdovitom Balkanu? Naivac bi vam rekao: ”Pa slušaj mamu i tatu, budi dobar u školici, tj. završi iste, i kad porasteš samo će ti se kasti – Džaba se nadaš!!!!

OK završio si fax, vauuu… misliš da si postigao nešto u životu; zaleteo si se kao magarac:
1. Pravac biro rada, gde te brkata baba frustrirana svojim (da li da kažem) životom, maltretira zbog toga što ti je zahtev, slika (ŠTA GOD) nije kako treba i uz to: “Dobro, majku mu, pa gde je bar 100gr kafe i čokolada? Oćes da te bije maler? Maleru… dođi vamo!”
2. Streso si sa sebe očaj gore pomenute I pun novonadošlog optimizma uporno se konektuješ na net da nađeš kakav-takav template za budući CV… skrpio si ga iz nekoliko… pa ovo i nije tako loše, misliš se ti (“Pero, pa ti si genije” – nadaš se ti). E onda na scenu stupa tvoja mašta, joooj to iskustvo je najzaebaniji deo CV-a, ne stvarno svaka čast onome ko može i da uči i da radi a da to ne ostavi trajne posledice na njega. Znači iskustvo škripi… znači nemam ga, a i da ga imam odakle mi? Sećaš se nekih letnji šverc poslova, OK to može da se smatra kao iskustvo u prodaji, idemo dalje… imam iskustva u žickanju para od keve i babe, ali šta tu da napišem, da umem da šarmiram starije dame? Ne ide!!!
3. Skrpio sam iskustvo, nekako… sada takođe nekako nažvrljaš cover letter (hvala ti Bože na netu) i pun… hm… čega bre pun? Kreneš da “pretiš” na mail-ove svih mogućih i nemogućih firmi. Jooj još me i pozovu na mobilni, a ja kipim, cvetam, ma… skidaju me sa lustera. Odem ja, a stomak mi gori kao pred prijemni na fax (tad sam se najviše… znate šta). Radim test iz matematike, na nivou debila (znači gradivo osnovne škole, dobro, možda i ja malo preterujem, pošto sam u gimnaziji bio prirodni smer i nekako mi matematika uvek išla… ALI stvarno je LAKO!!!) pa onda:
jedan razgovor…
drugi razgovor…
treći…
…osećam umor…
“- Da li bi mogao da nam uradiš neku prezentaciju?
– “Naravno.”
– “…Baš je super, među boljima je!”
– (ja cupkam)
– “Javićemo se.”
– (cupkam narednih 15 dana)
– (da li sam rekao da sam test iz matematike radio na engleskom?)
“It was a pleasure to meet you recently in our offices. Although we were certainly impressed with your qualifications, I am sorry to tell you that we will not be able to offer you a position at this stage. We have decided on a person with more work experience in our specific field.
We will keep your application on file, and in case a suitable opening occurs in the future, we may contact you again to see if you are interested”
Finale:
Ušao sam u toliko “baza podataka” da samo cekam da jednog dana osvanem i u Interpolovoj… barem bi NEŠTO (U)RADIO!!!
I tako dan za danom… nikom ništa… super si ti, JESTE da NE ZNAŠ da voziš ni omanji helihopter, ni šatl, ni podmornicu i sve smo TO u stanju da ti oprostimo, pa čak i to što nećeš da na tebi vršimo eksperimente na koje se naši majmuni sjajno reagovali… ALI komšinica moje tetke je bolja za ovu poziciju.
Da li ja možda preterujem po principu teorije zavere “profesori me ne vole” ili ŠTA?!

Related Post

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *