Objasnio je lošu stranu Fejsbuka

Objasnio je lošu stranu Fejsbuka
Kako bi javnost upozorio na opasnosti koje svakodnevno prete deci koja koriste Facebook, poznati jutjuber Kobi Persin odlučio je da izvede jedan socijalni eksperiment na koji ga je podstakao događaj od pre mesec dana kada je otac svoju ćerku spasao od seksualnog zlostavljanja.

Persin je u dogovoru sa roditeljima na Facebooku komunicirao sa tri maloletne devojčice. Napravio je lažni profil i posle samo par dana uspeo da ih nagovori sastanak sa njima. Iako je sve ukazivalo na opasnost, devojčice su redom pristajale na sastanke, a jedna od njih je čak ušla i u nepoznati kombi.

Na svu sreću,reč je bilo samo o eksperimentu, a tamo su ih dočekali i roditelji koji su im objasnili šta je sve moglo da se dogodi.

Psiholog dr Barbara Grinberg upozorila je da slučajeva u kojima tinejdžeri razgovaraju sa strancima i nalaze se s njima, ima puno više nego što roditelji misle: “Ne radi se o tome da tinejdžere nije briga za rizike. Ono što se događa s tinejdžerkama je to da smatraju da su koristi puno veće od rizika. Uzbudljivo je dobiti pažnju muškarca pa o tome razmišljaju više nego o opasnostima”.
Pogledajte ovaj zanimljivi socijalni eksperiment

Related Post

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *