Sapuni u hotelu

Sapuni u hotelu
Ovo je  istinita, vrlo engleska prica. Odnose se na incident koji je izbio izmedju uprave jednog londonskog hotela sa jednim od klijenata. Navodno je direkcija hotela sama poslala ova pisma London Sunday Times-u da bi bila objavljena.
————————————————————————
Postovana sobarice,

Lepo bih vas zamolio da vise ne ostavljate male hotelske sapuncice u kupatilu, jer imam sopstveni Palmolive sapun. Isto tako bih vas zamolio da sklonite sest sapuncica koji su na polici i tri koja su u drzacu za sapune. Smetaju mi. Hvala.

S, Berman
————————————————————————

Postovana sobo 635,
Ja nisam vasa redovita sobarica. Vasa se vraca sutra, tj. u cetvrtak, nakon odmora. Sklonila sam tri sapuncica iz drzaca za sapune, kao sto ste me zamolili. Sklonila sam i sest sapuncica sa police tako da vam ne smetaju i stavila sam ih na distributer papirnatih maramica, u slucaju da se predomislite. Ostaju i tri nova sapuncica koja sam danas ostavila; instrukcija hotela je da se ostavljaju tri nova sapuncica svaki dan. Nadam se da vam to odgovara.

Kathy, sobarica na zameni
————————————————————————

Postovana sobarice,

Nadam se da ste vi moja redovna sobarica. Izgleda da vam Kathy nije nista rekla u vezi poruke koja se tice sapuncica. Vrativsi se sinoc u sobu video sam da ste ostavili tri mala Camay sapuncica na polici. Boravicu u ovom hotelu dve nedelje i doneo sam Palmolive sa sobom, dakle ne treba mi sest malih Camay sapuncica koji su na polici. Ti sapuncici mi smetaju kad se brijem ili perem zube. Mozete li ih skloniti?

S. Berman

————————————————————————

Postovani Gospodine Berman,

Bila sam na odmoru u sredu, dakle sobarica na zameni je ostavila tri sapuncica po odluci uprave hotela. Stavila sam sest sapuncica koji vam smetaju u drzac za sapune gde se nalazi vas Palmolive. Vas Palmolive sam stavila u ormaric sa lekovima. Nisam sklonila tri sapuncica iz ormarica s lekovima, koje stavljamo tamo za svakog novog gosta, i za koje niste nista rekli kad ste stigli prosli ponedjeljak

Ostajem vam na usluzi. Vasa redovna sobarica

Dotty

————————————————————————

Dragi gospodine Berman,

Zamenik direktora, gospodin Kensedder, me jutros obavestio da ste ga sinoc nazvali i tuzili se na usluge sobarice. Duboko se izvinjavam i obavestavam vas da imate novu sobaricu. Ako cete ubuduce imati prituzbi, molim vas da me direktno kontaktirate i licno cu se porbinuti za resavanje problema. Nazovite broj 1108 izmedju 8h i 17 h.

Hvala, Elaine Carmen, guvernanta

————————————————————————

Postovana gospodjo Carmen,

Na zalost ne mogu vas kontaktirati telefonski, jer napustam hotel u 7.45 h i na poslu sam celi dan. Vracam se tek izmedju 17.30 i 18.00 h. Zato sam sinoc nazvao gospodina Kenseddera. Sve sto sam ga zamolio je da ucini nesto u vezi svih tih sapuncica. Nova sobarica je morala pomisliti da sam novi gost jer je ostavila tri nova sapuncica u ormaricu sa lekovima, pored uobicajena tri nova sapuncica na polici. U pet dana sakupio sam 24 sapuncica. Zasto me mucite?

S. Berman

———————————————————————–

Postovani gospodine Berman,

Vasa sobarica, Kathy, je dobila naredbu da vise ne ostavlja sapuncice u vasoj sobi i da sklonite sve one koji su viska. Ostajem na usluzi (broj 1108 izmedju 8.00 i 17.00h).

Hvala, Elaine Carmen, guvernanta

————————————————————————

Postovani gospodine Kensedder,

Moj Palmolive je nestao. Svi sapuncici su maknuti ukljucujuci i moj vlastiti sapun. Sinoc sam se vratio jako kasno i morao sam nazvati recepciju. Momak s recepcije mi je doni cetiri mala Dove sapuncica.

S. Berman

————————————————————————

Postovani gospodine Berman,

Obavestio sam guvernantu, Elaine Carmen o vasem problemu sa sapunom. Ne razumijem kako se desilo da u vasoj sobi nije bilo niti jednog sapuna, kada je naredba direkcije hotela da se ostave u sobi tri nova sapuncica svaki dan. Vas problem se treba odmah resiti. Primite moje duboke izvinjenje.

Martin L Kensedder, zamenik direktora

————————————————————————

Postovana gospodjo Carmen,

Ko je ostavio 54 jebena sapuncica u mojoj sobi. Sinoc kad sam se vratio sa posla nasao sam 54 sapuncica. Ne zelim 54 Camay sapuncica, zelim moj jebeni Palmolive. Je li vama jasno da imam ovde 54 sapuncica? Sve sto zelim je moj vlastiti sapun. Vratite mi moj sapun!

S. Berman

———————————————————————–

Postovani gospodine Berman,

Zalili ste se na previse sapuna pa smo ga sklonil. Zatim ste se zalili g. Kensedderu zato sto je sav sapun nestao, zato sam svojerucno sve vratila u vasu sobu: 24 Camay koji su sklonjei i 3 koja se po obicaju stavljaju svaki dan. Vasa sobarica Kathy, koja nije znala da sam ja vratila sapune, je isto tako vratila 24 Camay sapuncica i 3 uobicajena dnevna. Nije mi jasno od kud vam ideja da hotel dostavlja Palmolive. Uspela sam naci  Monsavon koji sam ostavila u vasoj sobi.

Elaine Carmen, gouvernanta

————————————————————————

Postovana gospodjo Carmen,

Samo kratka poruka da vas izvestim o trenutnom inventaru sapuna. Na danasnji dan imam: – Na polici na ormaricu s lekovima: 18 Camay slozenih u 4 hrpe od po 4 sapuncica i jedna hrpa sa 2. – Na distributeru papirnatih maramica: 11 Camay u slozenih u dve hrpe od po 4 i jedna od 3 sapuncica – Na komodi u sobi: jedna hrpa od 3 Dove sapuncica, jedna od 4 Monsavon i 8 Camay slozenih u dve hrpe od po 4 sapuncica – U ormaricu s lekovima: 14 Camay slozenih u tri hrpe od po 4 i jedna hrpa od 2 sapuncica. – U drzacu za sapune: 6 Camay jako razmocenih – U severoistocnom uglu lavaboa: 1 Dove na pol iskoristen – U severozapadnom uglu lavaboa: 6 Camay slozenih u dve hrpe od po 3 sapuncica.
Molio bih vas da prenesete Kathy, da pripazi da su hrpe sapuna pravilne i lepo slozene. Molim vas da joj prenesete da hrpe od vise od 4 sapuna imaju tendenciju ka rusenju, i molim vas da joj sugerirate da je rub prozora jos uvijek neiskoristen i predstavlja zgodno mesto za odlaganje buducih dostava. I jos jedna stvar: kupio sam novi Palmolive koji cuvam u sefu hotela kako bih izbegao svaku zbrku.

S. Berman

Related Post

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *