Tumačenje recepta plavuše

Tumačenje recepta plavuše
Ponedjeljak

Evo završio se medeni mesec i smestili smo se u naš novi dom. Vrlo je zabavno kuvati za Ivana. Danas sam napravila predivan kolač po ovom receptu. “Umutite 12 jaja odvojeno.” Ali, kako nisam imala dovoljno posuda, morala sam posuditi par iz komšiluka da bi umutila sva ta jaja. Kolač je ispao super.

Utorak

Hteli smo voćnu salatu za večeru. U receptu je pisalo: “Poslužite bez ičega.” To sam i uradila. Skinula sam odeću sa sebe. Ali, Ivan je doveo nekog prijatelja na večeru. Nikad nisam videla tako začuđena lica kada sam poslužila salatu.

Sreda

Odlučila sam danas poslužiti pirinač po receptu koji glasi ovako “Potrebno je dobro pranje pre stavljanja pirinča u kipuću vodu.” Tako sam ugrejala vodu, okupala se, pa tek onda stavila pirinač da se kuva. Nije mi jasno bilo zašto sve to, jer pirinač nije imala ništa bolji ukus.

Četvrtak

Danas je Ivan tražio salatu. Probala sam novi recept. Glasi ovako: “Iseckajte sve sastojke i onda pospite po listovima zelene salate sat vremena pre no što je poslužite”. Morala sam otrčati skroz do maminog vrta. Posula sam salatu po listovima i čekala tu sat vremena da je pas ne pojede. Ivan je navratio i pitao da li se osećam dobro. Ne znam zašto.

Petak

Danas sam našla jednostavan recept za kolačiće koji kaže ovako: “Sastavite sve sastojke u činiju i dobro izmešajte, i to je to”. Kada sam to uradila, otišla sam do mamine kuće. Verojatno nešto nije u redu sa receptom, jer kada sam se vratila kući, smesa u činiji je izgledala isto.

Subota

Ivan je danas bio u kupovini i donio je kokošku. Zamolio me da je sredim za nedelju. Nisam bila sigurna kako se kokoške oblače nedeljom, ali sam našla jednu preslatku haljinicu i male cipelice. Izgledala je preslatko, ali kada ju je Ivan video, izašao je iz kuhinje brojeći do 10!

Nedelja

Danas su Ivanovi roditelji došli na večeru. Htela sam napraviti pečenje, ali sve što smo imali u zamrzivaču bio je hamburger. Tako sam ga stavila u pećnicu i podesila kontrole na pečenje. Mora da nešto nije uredu s pećnicom, jer je na kraju pečenja opet ispao hamburger!

Related Post

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *